paardenextensions-paarden-extensions-informatie

De staart en manen van je paard verzorgen

De staart en manen van je paard verzorgen

Om de staart en manen van je paard te verzorgen zijn er veel handige producten op de markt om je hierbij te helpen. Drie belangrijke producten die je altijd als verzorgingsproducten moet hebben, zijn een goede verzorgende shampoo, een conditioner en een ontklitter.

Begin met het wassen van je paard. Wanneer je je paard wast, is het belangrijk om zowel de manen als de staart te wassen met een shampoo en een conditioner. Je kunt je paard het beste minimaal 1x per maand wassen, meer mag maar minder niet! Hoe viezer je paard is hoe sneller het haar gaat klitten!

Een grondige spoeling na het wassen zorgt er ook voor dat er geen kleverig shampoo-residu achterblijft wat verdere afbraak van verzorgingsproducten kan veroorzaken. Vermijd overmatig wassen, het verwijderd dan te veel natuurlijke oliën van de manen en de staart. Droog haar klit gemakkelijker dan gezond haar.

Elke conditioner houdt het haar van je paard glad en gezond. Als je een conditioner voor het uitspoelen gebruikt, moet je deze enkele minuten laten intrekken voor maximale absorptie en daarna grondig naspoelen. Breng eventueel een ontklitter aan op de manen en de staart voordat je gaat borstelen.

Haren die regelmatig behandeld zijn met een ontwarrend product zullen gladder zijn. Glanzend en gladder haar raakt minder snel verward met klitten op winderige dagen en / of wanneer een paard zijn staart gebruikt om te meppen naar vervelende vliegen.

Tip: Gebruik een paar oude rijdhandschoenen bij het gebruik van de ontklitter. Niet alleen beschermen ze je handen, het product wrijft ook af op de handschoenen en laat je vingers gemakkelijker door de manen en de staart glijden.

Let er ook goed op dat je paard geen staart- en maneneczeem krijgt, meer info op deze pagina.

Lees ook eens onze andere Blogs!

 

 

 

 

Geef een reactie

Winkelwagen